permalink

0

Husk god karma

3 gode råd til at komme i gang med SEO

Uanset om du har startet en blog eller en webshop, så kommer du ikke uden om SEO, der står for søgemaskineoptimering. Disciplinen går ud på, at man optimerer sin hjemmeside med henblik på, at få flere besøgende fra Google.

Trafik fra Google kan have stor værdi for din hjemmeside, da det er besøgende der aktivt søger efter dit produkt og derfor er de mere klar på at købe eller interesseret i dit materiale. SEO er et kæmpe område og man skal kunne mestre mange facetter, hvis man vil have stor succes på Google. Men med lidt basisviden kan du komme rigtig langt.

Forneden vil jeg gennemgå 3 vigtige områder indenfor SEO, som du bør arbejde med, hvis du vil have mere trafik fra Google.

Skriv skarpe og søgeoptimerede page titles

Page titels er de titler som du ser ude i søgeresultaterne. Her kan du se et eksempel fra hjemmesiden Inspo.dk – Her hedder pagetitlen: ”Den sidste balkjole analyse | Herman Bang 1887 | Novelleanalyse

Page titlen har meget at sige, når der skal arbejdes med SEO. Det er nemlig den titel som Google læser, når de skal forstå sammenhængen mellem din søgning og relevansen på den pågældende side. Jo mere præcis titlen kan være i forhold til den søgning der er lavet, desto større er chancen for, at din hjemmeside løber med 1. Pladsen.

Ved at bruge et værktøj som f.eks. Google Keyword planner, kan du hurtigt se, hvilke søgetermer folk bruger, når de søger efter dit produkt. Derudover kan du også se, hvor mange der månedligt søger på f.eks. ”Den sidste balkjole analyse”. Det kan hjælpe dig til at prioritere hvilke søgeord, du bør bruge i din pagetitel.

Skriv bedre indhold end konkurrenterne

Google vil kun vise de bedste resultater til deres brugere, derfor er det vigtigt, at dit indhold er bedre, skarpere og mere relevant end dine nærmeste konkurrenter.

Derfor er det vigtigt at du fastholder og integrerer med de besøgende der kommer fra Google. For kan Google se, at de får en god oplevelse hos dig, vil du blive belønnet i søgeresultaterne.

Få styr på de tekniske områder

Da Google kun vil give deres brugere den bedste oplevelse, sætter det også krav til din hjemmeside. Derfor skal du som minimum have styr på disse 3 områder, som Google vægter højt i deres algoritme:

  • Er din hjemmeside hurtig?

Det er ikke kun Google der hader langsomme sider, det gør dine besøgende også. Derfor er det et område du hurtigt skal have styr på.

  • Er din hjemmeside SSL sikker?

SSL er en forkortelse for Secure Sockeys Layer. SSL er en standard sikkerhedsteknologi, som gør det muligt at etablere en krypteret (sikker) forbindelse mellem en webserver og en browser. Du kan kende SSL sikre hjemmesider ved den grønne hængelås, der er i URL baren. Google elsker sikre hjemmesider, derfor skal du som minimum have en SSL sikker hjemmeside.

  • Er din hjemmeside mobilvenlig?

Hvis Google sender besøgende ind på din hjemmeside, der ikke er mobilvenlig, så er løbet kørt. I 2019 skal din hjemmeside være mobilvenlig. Er den ikke mobilvenlig, vil du aldrig nå toppositioner i Google.

Skriv et svar

Feltermarkeret med* skal udfyldes.