permalink

12

Husk god karma

Google+ søgemaskineoptimering

1. Google+ generelt
2. Google+ i søgeresultaterne
3. Søgemaskineoptimering med Google+
4. Bind din Google+ profil sammen med det indhold du publicerer
5. 2012 – Trenden peger på tillid til forfattere…

Google plus generelt

Google+ er Google´s sociale satsning som er Googles svar på en konkurrent til Facebook. Indtil videre har Google+ udmærket sig ved at være mere et interesse-fællesskab, end et vennefællesskab. Det betyder at man ikke ser mange posts omkring vejret, folks hund eller sjove billeder, men oftere ser links til interessante artikler eller diskussioner.

På Google+ kan du oprette en personlig profil samt firmasider.

Google+ i søgeresultaterne

Allerede kort tid efter Google+ blev lanceret stod det klar at Google vægtede Google+ sider højt og det viser sig ved f.eks. søgninger på firmanavne, hvor selv firmasider uden aktivitet eller “followers” ofte figurerer på top3.

Det betyder at alene det at oprette sig selv og sit firma på Google+ giver øget synlighed på søgninger på ens firmanavn (og kan være med til at skubbe potentielle dårlige anmeldelser af dit firma ned). Derudover er der naturligvis nogle fordele i forhold til søgemaskineoptimering af ens firmahjemmeside som kommer med når man bruger Google+ optimalt, hvilket jeg kommer ind på længere nede.

Når din profil er linket sammen med dit indhold, vil du med tiden opbygge trust og dette vil også bevirke at dit billede kan blive vist i en søgning på indhold, du er forfatter til.

Søgemaskineoptimering med Google+

Når Google vurderer hvilke sider der skal ligge øverst i søgeresultaterne bruges der mere end 200 forskellige signaler til at vurdere et site samt de eksterne faktorer omkring et site, Google+ bliver stadig vigtigere når man taler om de signaler der omhandler “trust”, altså tillid til et site og forfatteren af indhold på et site.

Hvis man forestiller sig internettet og Google i dag er det naturligvis svært for Google at vurdere hvad der er godt indhold og hvad der ikke er. Google kan jo ikke forstå det der bliver skrevet og skal altså prøve at vurdere kvaliteten ud fra en masse andre faktorer end egentlig forståelse af det skrevne (Google kan se sammenhænge mellem ord og gruppere ord algoritmisk, men ikke forstå det skrevne).

En af de faktorer er backlinks, dvs links tilbage til din side. Jo flere og bedre backlinks, jo højere må kvaliteten være siden folk har lyst til at linke til indholdet (forenklet set, der er også faktorer som delinger på sociale medier og mange andre). I dag er det meste af internettet en masse sider med tekst (og billeder og video), men uden egentlig reference til forfatteren udover han måske skriver sit navn i forbindelse med artiklen.

Det kommer Google+ til at lave markant om på.

Med Google+ kan man binde sin personlige profil sammen med det indhold man publicerer rundt omkring på nettet. Det vil altså sige Google pludselig får en dimension mere på når de skal vurdere en tekst, nemlig forfatteren. Det betyder altså at Google kan begynde at give f.eks. fag-artikler, skrevet af forfattere som Google har tillid til, større synlighed i søgeresultaterne.

Forestil dig at du skriver en artikel om modelfly. Du skriver artiklen fordi du har en side hvor du gerne vil tiltrække nogle besøgende som skal klikke på dine adsensereklamer, du skriver ikke fordi du ved en masse om det. Din artikel er med stor sandsynlighed ikke i topklasse rent fagligt, men det er naturligvis svært for Google at vurdere, blot ud fra teksten. Hvis du deler artiklen på Google+ vil du højst sandsynligt kun få ganske få plusser og delinger (shares).

Forestil dig så at formanden for Dansk modelfly-forening skriver ca den samme artikel. Han har tidligere skrevet mange artikler om modelfly og hver gang han skriver en artikel og deler den med sine modelfly-bekendte på Google+, kommer der en masse delinger og plusser. Han har naturligvis sørget for at hver gang han skriver en artikel, så er den linket korrekt sammen med hans Google+ profil (se hvordan du gør i næste afsnit).

Det gør altså at Google stille og roligt kan begynde at stole mere og mere på formanden når han skriver indhold om hans hobby, fremfor dig som blot skriver for at tjene nogle reklamekroner. Google+ er ikke kun en konkurrent til Facebook, det er endnu en metode Google tager i brug til at ranke det bedste indhold når der søges, og Google+ giver muligheden for at begynde at se på historik på forfatteren af indhold rundt om på nettet.

Du kan altså bruge Google+ aktivt til søgemaskineoptimering, hvis du begynder at overveje din strategi nøje allerede nu før de fleste andre er kommet i gang.

Bind din Google+ profil sammen med det indhold du publicerer

For at binde indhold du publicerer rundt om på nettet, sammen med din Google+ profil, kræver det at du linker til indholdet fra din Google+ profil og omvendt.

Sådan linker du fra din Google+ profil til domæner hvor du publicerer indhold:

 • Log ind på Google+
 • Klik på profilfanebladet og tryk på “rediger profil”
 • Klik på “bidragyder til” og tilføj de sites hvor du skriver indhold til.
 • Klik på “arbejde” længere nede på siden og tilføj din e-mailadresse
 • Du kan sagtens tilføje flere e-mailadresse
 • Tryk på “færdig med at redigere”
 • Ud for den e-mailadresse du lige har indtastet skal du nu trykke “bekræft”
 • Tryk på link i den bekræftelsesmail du modtager fra Google.

Det du netop har gjort er at fortælle Google+ hvilke sites du skriver indhold til og hvilken e-mailadresse (eller adresser) du bruger.

Dernæst skal du blot fremover huske at skrive dit navn (og optimalt din e-mailadresse) i det indhold du publicerer.

Der er dog en måde at undgå at skulle skrive sit navn og email på, nemlig ved at bruge Google “profile button” og generere et lille stykke kode der skal sættes ind i HTML´en. Du kan generere en knap her: https://www.google.com/webmasters/profilebutton/

Den kode der skal indsættes kommer i mit tilfælde til at se således ud:

<a rel=”author” href=”https://plus.google.com/107222604027514317882/”>
<img src=”https://ssl.gstatic.com/images/icons/gplus-32.png” width=”32″ height=”32″>
</a>

Og indsat i HTML giver det en knap der ser således ud:Ved at bruge Googles lille knap-generator, bruger man reelt bare rel=”author”, som man sætter på et link for at markere man er forfatter til et stykke indhold, når man linker FRA indholdet, TIL sin Google+ profil.

Hvis man bruger et blogsystem hvor man udgiver indhold under samme profil behøver man faktisk ikke linke til sin Google+ på hvert stykke indhold man publicerer, så længe der ved hver artikel er link ind til ens profil (author) og på profilen er der link til ens google+ profil, enten med ovenstående knap, ens navn og e-mail eller ved at sætte rel=”author” på linket fra ens profilside til ens Google+ profil. Det mest sikre er dog at lave et link fra hvert stykke indhold man publicerer til ens Google+ profil med rel=”author” attribut.

Test at du har indsat rel=”author” attributten korrekt med Google´s Rich snippets test tool.

Efter at have linket Google+ og seo-mand.dk sammen fik jeg følgende resultat:

Men nedenunder kom dog følgende fejl:

Warning: Missing required field “updated”.
Warning: Missing required hCard “author”.

Løsning kan findes her, men kræver lidt teknisk kenskab (løsningen er til WordPress): http://www.makeuseof.com/tag/add-rich-snippets-reviews-wordpress-blog/

2012 – Trenden peger på tillid til forfattere…

Ved at få folk til at linke til deres Google+ profil når de udgiver indhold på nettet får Google altså endnu et signal at se på når de skal rangere sider ved søgninger, da de kan begynde at se på hvilke emner et forfatter ofte skriver om, om disse artikler bliver delt og linket til og om andre “trustede” profiler deler og plusser disse artikler.

Google får altså med tiden et meget stærkt værktøj som kan bruges til kvalitetsbedømmelse og det kan dermed blive en stærk rankingfaktor i fremtiden hvis man får skabt tillid til sin profil, især omkring emner som man arbejder med.

Det er ikke noget der kommer fra dag til dag, men ved at gå i gang allerede nu kan du få et forspring i forhold til konkurrenterne og få skabt tillid til din Google+ profil. I første omgang simpelthen ved at komme i gang med at bruge Google+ og linket til sin profil fra sit indhold, men også ved virkelig at begynde at tænke på hvordan du får skabt indhold der er værd at dele, plusse og læse.

Du er velkommen til at følge mig på Google+

Hvis jeg støder på særligt interessante artikler om søgemaskineoptimering bliver de som regel postet på min Google+, du er velkommen til at tilføje mig her:

/Thomas Frost – seo-mand.dk

12 kommentarer

 1. Hej Thomas,

  Rigtig fin gennemgang af Google+ og nogle af de muligheder der følger med. Specielt synes jeg, det er godt, at du får den tekniske del omkring rel=author med. En ting der ofte springes over i mange G+ artikler.

  Og jeg er helt enig med dig i, at det er en god ide, at komme igang med G+ allerede nu. Det ser ud til, at Google vægter G+ højere og højere. Så jo hurtige man kommer igang med at samle noget trust via rel=author, jo bedre.

  Jeg er absolut “firm believer” vedr. Google+. Jeg tror dog primært, at det bliver firmaer som interesserer sig for synlighed på nettet, SEO-folk og andre med “faglige” interesser, som kommer til at trække læsset. Lige er der vist ingen tvivl om, at Facebook har taget i de private – og sådan tror jeg det vil være lang tid endnu.

  dbh
  Kenneth

  • Hej Kenneth

   Tak for det. Jeg vil give dig helt ret i at som privat platform har Facebook fat i brugerne, og personligt håber jeg inderligt at det bliver ved med at være sådan. Jeg har aldrig haft en Facebookprofil da jeg ikke gider høre hvad folk har fået at spise eller høre om at deres kat har ondt i maven, og jeg håber virkelig at den form for opslag forbliver på Facebook og Google Plus kan være for dem med faglige interesser.

   Google Plus har stadig kun lige taget sine første skridt, omkring author-trust tror jeg det bliver kæmpe stort da det vil give Google en helt ny dimension at vurdere indhold efter.

   • 🙂 Kan sagtens genkende den med maden og katten! Og kan kun gi’ dig helt ret.

    Jeg har da godt nok en facebook profil. Men det er nu aldrig noget jeg har brugt særlig meget. De mange ligegyldige (for mig) statusopdateringer, kan heller ikke fange her.

    Jeg tror også du har ret mht. Google+: Vi har kun set begyndelsen.

    Lige en sidenote: Det ville være rart, hvis det var muligt, at man kan angive, at man ønsker en email, hvis der kommer svar i en tråd (noget i stil med ‘Subscribe to Comments Reloaded’) på din blog

    dbh
    Kenneth

    • Hej Kenneth

     Ja der skal nok komme mulighed for at subscribe på kommentarer, problemet er at vi sad og skulle færdiggøre siden i sidste uge, men så væltede det ind med opgaver og så står egne projekter jo lidt stille igen 🙂 og i øvrigt tak for dine kommentarer.

     • Ja, jeg kan jo godt se, at bloggen er ny – og kender selvfølgelig godt det med egne projekter. Man bliver jo nødt til at betjene kunderne når de er der og har behovet.

      Velbekomme!

 2. Super artikel Thomas!

  Jeg kan se at du bruger din private profil, når du fx bliver godkendt som author for din SEO-Mand hjemmeside.

  Jeg har bare gjort det på en anden måde. Hvis jeg forsøger mig med dit Google´s Rich snippets test tool på min hjemmeside Online-Doere.dk så viser den Online-Doeres firmaside.

  Mit spørgsmål er så: Er det bedre at jeg kobler den på min private eller fortsætter med firma profilen? Umiddelbart så er der ingen der er interesseret i at følge Online Døre på Google +, men mere min egen private profil.

  Håber at det var til at forstå 🙂

  Over and out.

 3. Hej Sasa

  Valget omkring at bruge min personlige Google+ profil på SEO-mand har med authortrust at gøre, fordi jeg ønsker at koble min personlige profil sammen med de artikler jeg udgiver der har med bl.a. SEO at gøre.

  På den måde vil min profil (forhåbentlig) med tiden blive mere og mere trusted, især omkring emner om SEO.

  Da du ikke udgiver noget indhold der bliver delt, plusset osv på “online døre”, ser jeg ikke den store grund til at binde teksterne sammen med din personlige profil. Din personlige profil skal bindes sammen med steder hvor du skriver seriøse delbare indlæg omkring de områder der interesserer dig. Jeg har i øvrigt også bundet min G+ profil sammen med min profil på Amino.

  @Alle andre læsere

  Hvis der er nogen der har andre vinkler eller er uenige, så sig endelig til, der er ingen der siger jeg har alle svar 😉

 4. Hej Thomas,

  For lige at vende tilbage til den tekniske del af opsætningen: Er der en bestemt grund til, at du skriver:

  “Det mest sikre er dog at lave et link fra hvert stykke indhold man publicerer til ens Google+ profil med rel=”author” attribut.” ?

  Er det fordi du har oplevet probelmer med at gøre det anderledes?

  Som jeg opfatter det, er den “slagne vej” så ikke:

  1) Opret en “author” side på det site, hvor du skriver.
  2) Link fra dine artikler (med rel=”author”) til den “lokale” author side
  3) Link fra author siden (med rel=”me”) til din gplus
  4) Returlink fra gplus til de sites, du udgiver indhold på

  Det er sådan jeg har sat det op på http://www.systemservice.dk – og umiddelbart ser det ud til at fungere, som det skal.

  Det er også sådan jeg opfatter det, Joost de Valk skriver:
  “So you are not, as some people suggested, meant to link to your Google Profile straight from the article, instead, you should link to your author page on the domain you published the article at and that page in turn should link to your Google Profile and be linked from your Google Profile.”
  Reference: http://yoast.com/wordpress-rel-author-rel-me/

  Nu kan jeg selvfølgelig se, at din opsætning jo også fungerer 🙂 Og det kan også sagtens være, at begge måder at gøre det på er lige gode/lige korrekte. Men jeg ville egenlig bare høre, om du har haft nogle oplevelser, som gør at du netop har valgt at linke direkte til din gplus?

  dbh
  Kenneth

 5. Hej Kenneth

  Det var faktisk mest for ikke at komme ud i en længere forklaring omkring at nogle CMS´er sætter NoIndex på author-siden, dvs sætter man den på denne bliver linket ikke læst. Med “WordPress SEO” kan man også aktivt fravælge indeksering af author achives eller helt fravælge det.

  Joost skriver i WordPress SEO:

  “If you’re running a one author blog, the author archive will always look exactly the same as your homepage. And even though you may not link to it, others might, to do you harm. Disabling them here will make sure any link to those archives will be 301 redirected to the blog homepage.”

  Derfor sætter man ofte enten noindex på author archives eller fjerner det helt fra ens blog.

  Hvis man f.eks. har glemt man i tidernes morgen satte NoIndex på og derefter laver sit G+ link på profilen får man ikke noget ud af det.

  Det var den lidt længere forklaring. Oftest virker det glimrende at sætte sit link ind på sin author, men der er tilfælde hvor det ikke virker. Derudover var det også et lidt generelt udsagn, altså er du usikker på hvordan du skal gøre, så sæt linket direkte i indholdet.

  Mit author achive er i øvrigt disabled 😉

 6. Hej Thomas,

  Ja, jeg tænkte jo nok, at du havde tænkt over det! 🙂

  One Author sites: Yeps.

  Jeg bruger heller ikke noget author archieve – bare en hurtig sammenflækket, simpel author side.

  Og ja, enig, som generel betragtning letter det også forklaringen. 🙂

  Takker for svar

  dbh
  Kenneth

  • Hej Kenneth

   Jamen velbekomme, og fedt du læser med. Ja jeg havde tænkt over det lige i dette tilfælde, men jeg kunne også sagtens have skrevet noget som måske var uklart eller forkert, så det er fedt du stiller lidt spørgsmål til tingene 🙂

   Jeg har en artikel på vej om URL-rewrite og hvilke ting man bør tjekke omkring sine URL´er generelt. Det er ikke min allerstærkeste side, men selv med min viden konstaterer jeg MANGE fejl rundt omkring, der håber jeg også på en god debat med mange spørgsmål, så jeg også selv kan blive klogere 🙂

   • Det er en fornøjelse at læse med – og så rammer din artikel også lige oveni, at jeg selv er ved at sætte det op på et par sites, det gør det jo kun bedre. Du skal være velkommen den anden vej, når jeg (forhåbentlig inden længe) får lukket op for min egen blog. Jeg har haft sådan en idé om, at jeg gerne skulle have i omegnen af 20 artikler klar inden jeg lukker op. Men det krav er jeg vist ved at slække lidt på. Mon ikke det halve kan gøre det? 🙂

    Glæder mig til din artikel om url rewrites. Og du kan være sikker på en kommentar eller to – hvis altså jeg mener at have noget relevant at bidrage med. Men jeg skal i hvert fald nok læse den. 🙂

    Og så synes jeg bestemt også, at du har en god strategi i også at give sig i kast med emner, som man måske ikke lige er 110% stærk i. Det er jo nemlig med til, at man selv dygtiggør og udvikler sig.

    dbh
    Kenneth

Skriv et svar

Feltermarkeret med* skal udfyldes.