permalink

0

Husk god karma

Kender du disse råd til en brugervenlig hjemmeside?

At være til stede online og have en god hjemmeside er altafgørende i dagens samfund. Alle kunder og brugere befinder sig stort set online, og derfor skal du eller din virksomhed give et godt indtryk med det samme. Kom godt i gang her.

Førstehåndsindtryk

Du kender det nok selv. Når du besøger en hjemmeside, og med det samme tænker du, ”Den her hjemmeside ser godt nok dårlig og uprofessionel ud”. Når man tænker det, så er sandsynligheden for, at man klikker væk det samme og finder en anden mulighed virkelig høj.

Det er altså førstehåndsindtrykket, der betyder ekstremt meget. Det er altafgørende for, om brugerne, der kommer ind på dit website, fortsætter med at klikke rundt og lave et køb måske, eller om brugerne bliver skræmt væk.

Det er altså vigtigt at tænke i at have et så attraktivt website som muligt, og især forsiden skal være i top. Det er ofte forsiden, de fleste kommer ind på som det første, men det kan selvfølgelig godt variere, hvis folk har søgt på søgemaskiner og på den måde kommer ind på nogle af dine andre landingssider. Derfor skal alle dine landingssider være attraktive.

Tænk brugervenlighed

En anden ting, der er virkelig vigtig i forbindelse med din hjemmeside, er, at det skal være tydeligt og overskueligt, hvor man skal klikke hen for at finde hvad. Der findes ikke noget mere frustrerende, end hvis man ikke aner, hvor man skal lede efter noget bestemt.

Hvis det er tilfældet, kan man godt føle sig forvirret og til sidst droppe det, der var intentionen med at klikke ind på hjemmesiden til at starte med. Du skal altså tænke meget i at have en brugervenlig side med menuer, faner og kategorier, der lynhurtigt giver besked til den besøgende, om hvor de kan finde hvad.

Derudover er en ”søg”-funktion også meget nyttig, så folk selv kan søge på et emne og finde det, hvis det kan være svært at finde hen til selv. Du skal altså have et attraktivt website, men hvor der også er fokus på at være klar og tydelig i navigationen, så brugervenligheden øges, og dine besøgendes tid på hjemmesiden stiger i takt hermed.

Har du tænkt på det visuelle?

En hjemmeside er et oplagt sted at have fokus på det visuelle. Vi mennesker ser og opfatter meget gennem billeder og videoer. Det er vigtigt at have flotte billeder og interessante videoer frem for lange og uoverskuelige sider med tekst og atter tekst.

Tekst er godt og skal være der i et vist omfang, men billederne og de visuelle virkemidler skal være med til at fange brugernes opmærksomhed og få dem til at blive på dit site. Du kan altså med fordel fokusere på at få taget nogle relevante og visuelle billeder til din hjemmeside.

Det kan være rart med noget inspiration til, hvordan du kan øge brugervenligheden på dit specifikke website. Rangering.dk har stor succes med flotte billeder og en overskuelig beskrivelse af, hvad du kan finde på hjemmesiden. Klik dig ind og bliv inspireret.

Skriv et svar

Feltermarkeret med* skal udfyldes.