permalink

0

Husk god karma

Sådan kommer du i gang med WordPress

WordPress er det mest udbredte CMS-system i verden, og det er med god grund. Ikke alene er det enormt brugervenligt og fleksibelt; det er også nemt at komme i gang med. Se her, hvordan du gør.

Det første, du skal gøre, inden du går i gang, er at finde ud af, hvad du helt konkret vil med din nye WordPress-hjemmeside. Skal den fungere som et visitkort, hvor de besøgende har mulighed for at kontakte dig, skal den generere salg, eller måske noget helt tredje?

Afhængigt af, hvad din hjemmeside skal bruges til, er der forskellige fremgangsmetoder, du bør følge.

Skal du opsætte den selv?

Du har uanede muligheder, når det kommer til din nye WordPress-hjemmeside. Du kan vælge at opsætte den selv via et gratis eller et betalt tema, eller du kan få et bureau, der har specialiseret sig i WordPress-hjemmesider til det.

Der er fordele og ulemper ved begge fremgangsmåder. Den helt store fordel ved at bygge din hjemmeside selv er, at du kan komme meget langt for forholdsvist små penge. Typisk skal du kun betale for hosting, domæne samt et WordPress-tema, der koster mellem 0-300 kr.

Ulempen ved at opsætte sin egent WordPress-hjemmeside er, at du skal have en vis form for teknisk forståelse, samt at du skal have en sans for, hvordan du strukturerer en hjemmeside – både så den er nemt at finde i Google, men også så den er brugervenlig og fungerer på alle platforme.

Dét kan være svært, hvis ikke du har erfaring, når det kommer til at bygge hjemmesider. Er det tilfældet, er det en god idé at kontakte et WordPress-bureau, som har erfaring og viden nok på området til at kunne hjælpe dig sikkert fra start.

Siden kan udvikles fra scratch, eller du kan bruge en builder

Selv hvis du vælger at bruge et bureau til at designe og opsætte din nye hjemmeside, har du forskellige muligheder. Du kan enten vælge at finde et bureau, der koder fra bunden, eller du kan vælge et bureau, der anvender et tema og en drag and drop-builder.

Sidstnævnte vil for de flestes vedkommende være den nemmeste løsning, og i de fleste tilfælde også den, der er billigst. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at gå på kompromis. De buildere, der er på markedet i dag, er efterhånden så avancerede, at alt er muligt.

Og så er det tilmed nemt for dig at rette indholdet selv, hvis du vælger en drag and drop-builder. Dog skal du være opmærksom på, hvilken der anvendes – nogle er bedre end andre.

Lav en vedligeholdelsesaftale

Hvis du vælger et bureau, så bør du vælge et, der tilbyder en vedligeholdelsesaftale, så du ikke selv skal koncentrere dig om at videreudvikle din hjemmeside. Det kan i mange tilfælde være en god løsning, da du altid har mulighed for at tilføje nye sider og redigere i de gamle, i takt med at din forretning vækster.

 

Alt dette slipper du naturligvis for, hvis du selv udvikler din WordPress-hjemmeside. Vær dog opmærksom på, at det kræver tid at vedligeholde en hjemmesie – tid, som du kan bruge på andre, mere værdifulde ting, som du sikkert har bedre styr på end webudvikling.

I disse tilfælde kan du udarbejde din egen WordPress-hjemmeside

Hvis du er en nystartet virksomhed, der blot har brug for et visitkort på nettet, kan det være en stor fordel at udarbejde din egen WordPress-hjemmeside. Det kan det af den årsag, at du typisk ikke har det store budget til at hyre et bureau.

 

Her er WordPress lige præcis så brugervenlig og intuitiv, at du sagtens kan opsætte en brugbar hjemmeside, der indeholder relevant information, som dine kunder og du selv får gavn af.

Desuden findes der adskillige fora og Facebook-grupper, hvor du har mulighed at sparre og spørge om hjælp, hvis der er noget, du ikke føler, du har styr på. Det er utroligt brugbart, og folk er ofte glade for at hjælpe. Også uden beregning.

Så hvilken løsning skal du vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, så bør du overveje, om du har budget til at hyre et bureau – og om det er nødvendigt. Har du brug for mere salg og flere kunder i butikken, så kan det være en stor hjælp at hyre et bureau, som kan bygge en god, solid platform for din forretning, hvor der er mulighed for løbende at arbejde med marketing og søgeoptimering.

Har du ikke det store budget, så vil det være anbefalelsesværdigt at gå i gang med at udarbejde din side selv. Der findes utallige guides rundt omkring på nettet, du kan benytte dig af, og samtidig har du mulighed for at få hjælp på fora, i Facebook-grupper og på YouTube.

 

Du skal dog være opmærksom på, at læringskurven kan være stejl, hvis ikke du er specielt tech-kyndig.

Skriv et svar

Feltermarkeret med* skal udfyldes.