Guide til SEO og online markedsføring

SøgemaskineoptimeringVelkommen til seo-mand.dk

På denne blog kan du følge med i SEO-universet og alt andet, som rører sig indenfor online markedsføring.

Bloggen drives af digital marketing bureauet Obsidian Digital, men der optræder jævnligt gæsteindlæg fra andre eksperter.

Hurtige tips til onsite søgemaskineoptimering

Onsite søgemaskineoptimering handler om den optimering der laves på selve hjemmesiden der skal optimeres. Følgende ting optimeres bl.a.:

Sidetitler
Sørg for at dine sidetitler passer til det indhold der er på den pågældende side, og sørg for at sidetitlen indeholder et eller flere af dine keywords for på pågældende side. Sidetitlen er en stor rankingfaktor, og det er vigtigt at sidetitlerne bruges optimalt.

Meta descriptions
Husk at meta description ikke er en rankingfaktor, det er derimod den tekst der skal sælge dit budskab i Google søgeresultater.

Dublicated content
Undgå dublicated content, dvs. ens indhold der ligger på flere URL´er. Dette gælder både internt og eksternt. Hvis du skal ligge en firmabeskrivelse ind på et eksternt site skal du altså IKKE blot kopiere din eksisterende firmabeskrivelse og sætte ind.

URL-rewrite
Dine URL´er kan muligvis generere dublicated content hvis der ikke er lavet korrekt URL-rewrite, dette straffes relativt hårdt af Google.

Ekstern søgemaskineoptimering

Den eksterne søgemaskineoptimering handler om alt hvad der foregår udenfor dit site, dette er delt op i to hovedgrupper:

Backlinks
Sørg for at der bliver linket til din side fra andre sider. Backlinks er en stor ranking faktor og jo flere og bedre links, jo højere kommer du i søgeresultaterne (forenklet set). Klik for at læse mere om backlinks.

Hvis du ikke selv har mod på at gå i gang kan du læse mere om at købe linkbuilding her.

Social media
Brug social media. Skab en online tilstedeværelse og bliv en autoritet indenfor dit fagområde. Du kan binde din Google+ profil sammen med det indhold du publicerer andre steder og dermed giver Google din profil større og større tillid, hvis altså folk deler og +1´er til indhold. Læs mere om Google+ søgemaskineoptimering her.